Menu A la carte

PRZYSTAWKI

Sałatka ze śledzia z ziemniakami, majonezem szczypiorkowym, domowym pieczywem brioche

24

Kartacze z wolno duszonym mięsem wieprzowym, wędzoną śmietaną i chutneyem z czerwonej cebuli

26

Krokiety z dorsza i mozzarelli z sosem ostrygowym

26

Krewetki z kiełbasą krakowską i śliwkami w emulsji maślanej

39

Tatar z łososia z chumi churi, majonezem z zielonego curry i ziołowym podpłomykiem

32

Tatar wołowy z majonezem lubczykowym, pudrem z białej trufli, chipsem z ziemniaka i marynowanymi grzybami leśnymi

37

Carpaccio z pieczonego rostbefu z warzywnymi piklami, gorgonzolą i marynowaną gruszką

32

Placki ziemniaczane z kwaśną śmietaną, kawiorem i wędzonym sumem

33

Sałata z łososiem, piklowaną czerwoną kapustą, pomarańczą i chipsem ziemniaczanym ze srirachą

31

Panierowane boczniaki na piklach warzywnych i sałatach 
- vege

31

Zupy

Kremowa zupa grzybowa z pieczonymi ziemniakami, kwaśną śmietaną i pumperniklem

17

Klarowny bulion rybny z kawałkami ryb i makaronem udon

26

Żurek z białą kiełbasą i jajkiem 


17

Dania główne

Sandacz z sosem porowym, ziemniakami z ogniska, olejem szczypiorkowym i chipsem z jarmużu

46

Morszczuk podany na risotto z sepią, sosem bisque i marynowanym kalmarem

42

Pierś kaczki na puree z pieczonej dyni, ziemniakiem francuskim w emulsji koperkowej i sosem cumberland

47

Rolada z indyka z puree z karmelizowanego kalafiora, zasmażanymi burakami z brusznicą i kluskami śląskimi

37

Karkówka wolno pieczona w sosie demi glace z ziemniakiem z grilla, marynowanymi grzybami i sałatą rzymską

42

Stek z rostbefu z pieczonymi ziemniakami francuskim, blanszowanym szpinakiem, sosem pieprzowym i Crème fraîche

82

Pierogi ruskie z wędzonym twarogiem, w sosie kimchi i kalmarami

42

Pierogi z cielęciną, marynowaną dynią i sosem z czerwonej brusznicy

36

Pierogi z wędzonym łososiem i twarogiem z posypką z orzechów i masła palonego

39

Makaron tagliatelle z ragout z boczniaków w sosie pomidorowym - vegan

34

Makaron tagliatelle z łososiem i boczkiem w emulsji maślanej z puree z groszku i parmezanu

36

Makaron spaghetti z sepią i owocami morza w sosie z pomidorów

39

Wina

 Wina wyróżnione i nagrodzone w elitarnych konkursach winiarskich. Pełna karta dostępna na miejscu w naszym lokalu. 

Gewurztraminer Gustave Lorentz Alzacja, Francja

135

Chablis Tradition Dampt Chablis, Francja

160

La Joya Syrah Gran Reserva Colchagua, Chile

105

Primitivo di Manduria Masca del Taco DOC, Włochy

115

Chianti Classico Tenuta Campomaggio DOC, Włochy

130

Ecos De Rulo Cabernet Colchagua Valley, Chile

135

Achaval Ferrer Malbec Mendoza, Argentyna

165

Monte Real Rioja Gran Reserva DO Rioja, Hiszpania

185

Albret Reserva “La Vigna de Mi Madre” DO. Navarra, Hiszpania

195

Amarone Della Valpolicella San Rustico DOCG, Włochy

235

Barolo Ciabot Berton DOCG, Włochy

375