Menu A la carte

PRZYSTAWKI

Białe i zielone szparagi z jajkiem poche i sosem holenderskim

24

Ziołowy podpłomyk z wędzonym pstrągiem, kozim serem, szparagami i majonezem szczypiorkowym

32

Krewetki z bobem i pomidorem malinowym

42

Tatar wołowy z majonezem grzybowym, wędzonym żółtkiem, gruszką i czarną rzepą

39

Półgęsek z białymi szparagami, marynowaną truskawką, majonezem cytrynowym i bułką parzoną

35

Strogonof z polędwicy wołowej z marynowaną papryką, ogórkiem małosolnym i bułką szczypiorkową

52

Sałata Cezar podana z piersią kurczaka ze skórą, słodkim pomidorem koktajlowym i grzanką

34

Sałata Cezar z krewetkami (5szt.), słodkim pomidorem koktajlowym i grzanką

47

Sałatka z wędzonym łososiem i arbuzem

36

Śledź z botwiną, kompresowanym jabłkiem i musem rabarbarowym

24

Zupy

Bulion pomidorowy z parzonym makaronem i olejem bazyliowym

18

Chłodnik z botwiny z jajkiem przepiórczym

18

Zupa rybna z morszczukiem, łososiem, krewetkami i pomidorami

26

Dania główne

Risotto z morszczukiem, szparagami, młodą cukinią i pesto z szałwii

34

Łosoś na purée z groszku i młodym ziemniakiem w posypce ziołowej z sosem z pomarańczy

67

Pierś z kaczki z pietruszkowym musem, małosolną kapustą czerwoną, parzoną bułką i sosem z czerwonego wina i octu z kapusty

49

Schabowy z kością̨ i kremowym purée ziemniaczanym, młodą kapustą z pomidorami malinowymi i marchewką

39

Gicz jagnięca z blanszowanymi zielonymi warzywami, babką ziemniaczaną i sosem tymiankowym

48

Stek z rostbefu z ziemniakami hasselback, blanszowanymi szparagami, pieczarką portobello i sosem holenderskim

99

Makaron z młodą kapustą i boczkiem w sosie koperkowymi

34

Makaron z owocami morza w emulsji winno-maślanej i pomidorem malinowym

38

Pierogi z wędzonym łososiem i twarogiem podane z marynowanymi warzywami w soku z pomarańczy

31

Pierogi z wędzonym twarogiem i ziemniakami z palonym masłem i cebulą

28

Pierogi z cielęciną w sosie grzybowym

36

Wina

 Wina wyróżnione i nagrodzone w elitarnych konkursach winiarskich. Pełna karta dostępna na miejscu w naszym lokalu. 

Gewurztraminer Gustave Lorentz Alzacja, Francja

135

Chablis Tradition Dampt Chablis, Francja

160

La Joya Syrah Gran Reserva Colchagua, Chile

105

Primitivo di Manduria Masca del Taco DOC, Włochy

115

Chianti Classico Tenuta Campomaggio DOC, Włochy

130

Ecos De Rulo Cabernet Colchagua Valley, Chile

135

Achaval Ferrer Malbec Mendoza, Argentyna

165

Monte Real Rioja Gran Reserva DO Rioja, Hiszpania

185

Albret Reserva “La Vigna de Mi Madre” DO. Navarra, Hiszpania

195

Amarone Della Valpolicella San Rustico DOCG, Włochy

235

Barolo Ciabot Berton DOCG, Włochy

375