fbpx

Menu A la carte

PRZYSTAWKI

Stynki podane z ogórkiem małosolnym i majonezem Wasabi

21

Tatar wołowy podany z majonezem kaparowym, żółtkiem i marynowanymi grzybami

36

Sałata Cezar z kurczakiem

34

Sałata Cezar z krewetkami

34

Kiełbasa z sandacza podana z blanszowanym bobem, groszkiem oraz domową chałką


32

Krewetki w sosie winno-maślanym

35

Zupy

Chłodnik pomidorowy z papryką i avocado

19

Aromatyczna zupa rybna z sandaczem, łososiem i krewetką

29

Domowy rosół z kładzionymi kluskami i lubczykiem

22

Dania główne

Fish and chips z sandacza podane z sosem tatarskim i groszkiem

38

Polik wołowy podany z puree ziemniaczanym i fasolką szparagową

52

Pierś z kaczki podana na różowo z puree z bobu, ziemniakiem francuskim i marynowaną truskawką

54

Stek z polędwicy wołowej podany na sezonowych grzybach z ziemniakiem francuskim, blanszowanymi warzywami i sosem porto

88

Pierogi z cielęciną w bulionie z suszonych grzybów i oliwą truflową

36

Pierogi ruskie z wędzonym twarogiem w cieście szpinakowym podane ze świeżymi grzybami

32

Burger z lina z sosem kimchi ze świeżymi warzywami serwowany z frytkami z sosem tatarskim

34

Pstrąg z Zielenicy z bułką parzoną, palonym masłem i sezonowymi warzywami

54

Żebro wołowe confit podane z brokułem, fasolką szparagową i rzodkiewką
w maślanej emulsji

46

Wina

 Wina wyróżnione i nagrodzone w elitarnych konkursach winiarskich. Pełna karta dostępna na miejscu w naszym lokalu. 

Gewurztraminer Gustave Lorentz Alzacja, Francja

135

Chablis Tradition Dampt Chablis, Francja

160

La Joya Syrah Gran Reserva Colchagua, Chile

105

Primitivo di Manduria Masca del Taco DOC, Włochy

115

Chianti Classico Tenuta Campomaggio DOC, Włochy

130

Ecos De Rulo Cabernet Colchagua Valley, Chile

135

Achaval Ferrer Malbec Mendoza, Argentyna

165

Monte Real Rioja Gran Reserva DO Rioja, Hiszpania

185

Albret Reserva “La Vigna de Mi Madre” DO. Navarra, Hiszpania

195

Amarone Della Valpolicella San Rustico DOCG, Włochy

235

Barolo Ciabot Berton DOCG, Włochy

375