Menu A la carte

PRZYSTAWKI

Tradycyjny tatar z marynowanymi rydzami i żółtkiem

37

Galaretka z nóżek wieprzowych

28

Sałatka buraczana z musem z koziego sera

34

Śledź z cebulką, jabłkiem i olejem lnianym

29

Zupy

Zupa rybna z sandaczem i łososiem

29

Krem z dyni z dodatkiem wędzonego twarogu

17

Rosół z gęsi z makaronem naleśnikowym

25

Dania główne

Sandacz z pieczonymi warzywami i sosem maślanym

52

Polik wołowy z burakiem, żurawiną i kluskami śląskimi

52

Wątróbka cielęca w sosie miodowo-koniakowym podana z zasmażanymi ziemniakami 


46

Pierś z kaczki na puree z selera z porzeczkowym sosem

54

Fish&Chips podane z sosem tatarskim i groszkiem

39

Udo z gęsi confit podane z kopytkami, modrą kapustą
i sosem żurawinowym

79

Pierogi ruskie w cieście szpinakowym z wędzonym twarogiem 
okraszone cebulką rumienioną na maśle

34

Pierogi z cielęciną w sosie z leśnych grzybów

36

Pierogi z gęsią ze skwarkami z marynowanej słoniny

38

Wina

 Wina wyróżnione i nagrodzone w elitarnych konkursach winiarskich. Pełna karta dostępna na miejscu w naszym lokalu. 

Gewurztraminer Gustave Lorentz Alzacja, Francja

135

Chablis Tradition Dampt Chablis, Francja

160

La Joya Syrah Gran Reserva Colchagua, Chile

105

Primitivo di Manduria Masca del Taco DOC, Włochy

115

Chianti Classico Tenuta Campomaggio DOC, Włochy

130

Ecos De Rulo Cabernet Colchagua Valley, Chile

135

Achaval Ferrer Malbec Mendoza, Argentyna

165

Monte Real Rioja Gran Reserva DO Rioja, Hiszpania

185

Albret Reserva “La Vigna de Mi Madre” DO. Navarra, Hiszpania

195

Amarone Della Valpolicella San Rustico DOCG, Włochy

235

Barolo Ciabot Berton DOCG, Włochy

375